Livets puls i Lys og Mørke

Livets puls i Lys og Mørke

~ Lys og Mørke ~

Godt og Vondt

Dag og Natt

Sommer og Vinter

Glede og Sorg

For ca. 15-20 år tilbake fotograferte jeg dette bildet. Jeg ble en stund stående å betrakte de lyse og mørke feltene i snøen, som yin og yang. Lys og Mørke. Jeg ble etter hvert oppmerksom på at jordens roterende bevegelse sørger for at de mørke og lyse feltene alltid er i bevegelse. Det mørke er ikke alltid mørkt, og det lyse er ikke alltid lyst. Det er derfor ikke naturlig å alltid stå i lyset, eller alltid stå i mørket. Alt er alltid i bevegelse. Derfor gagner det lite å klamre seg til lyset, eller fordype seg i mørket. Lyset vil før eller siden vende seg mot mørket, og mørket vil før eller siden vende seg mot lyset. Det ser ut til at dette er en universell lov som vi mennesker ikke råder over og det hjalp meg til å gi slipp…

Men vi kan velge å leve i tillit. Tillit til at det er behov for å være mørkt der det er mørkt, og at det er behov for å være lyst, der det er lyst. Ordet tillit er jo riktig stavet når det kan leses begge veier. Jeg tror det er når vi er i dette feltet av tillit at vi kan oppleve at «portalene» åpner seg.

2 kommentarer til «Livets puls i Lys og Mørke»

  1. Så fin måte å beskrive livets skiftninger på, Richard. Alt ER i endring, og det gir håp. Det hjalp meg veldig å vite (i min mørkeste tid) at det vonde går over. Til slutt. Alltid.
    Takk for deling ❤️

    1. Hjertelig takk Sissel. Så godt. Ja den opplevelsen hjalp også meg. Og jeg unner alle alle andre det samme <3 Vi går alle mot en ny vår nå -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *